دُمی که بلای جانش شد!
فروردین به نیمه رسید. به همین راحتی .
صبح که از خانه بیرون آمدم، دراطراف پارک مهستان چشم گرداندم . هوا تاریک بود و به زحمت درختچه ها و بوته ها را می دیدم. خبری نبود. دیروز همینجا دیده بودمش . از خیابان اسفند بیرون آمده بود و رفته بود به ضلع شرقی پارک که خاکی بود و پوشش گیاهی نداشت .
از دیروز تا به حال خیلی فکر کرده بودم. به دیدن این حیوان خیلی فکر کرده بودم. صبح اولین روز کاری و در آغاز سال جدید کاری دیدن این روباه مکار چه معنایی داشت ؟ اصلا سابقه نداشت. نمی توانستم به راحتی قبول کنم دیده شدن این موجود در این روز بخصوص در مقابلم از روی تصادف باشد. حرکاتش خیلی عجیب بود. وقتی یک دَم ایستادم تا بیشتر نگاهش کنم، او هم مکث کرد و نگاهم کرد. انگار می خواست چیزی به من بگوید. اما ترس و یا هر حس دیگری اجازه نداد. من هم ترسیدم. می خواستم بیشتر تماشایش کنم اما ترسیدم رم کند و ناپدید شود. اما با یک حسی از دودلی نزدیک شدن و یا نشدن به من، کمی در جاییکه بود چرخ زد و در تاریکی گم شد.
نوشتن را رها می کنم . چای دم کشیده است. نوشیدن چای بعد از خواب بعد از ظهر کیف دارد. چای می ریزم و جانی را که سردرد دارد به نوشیدن چای دعوت می کنم. دعوتی با تشریفات خاص و محترمانه که شاید نمونه اش در مراسم چای ژاپنی دیده شده باشد. جانی خنده اش می گیرد.
صدای جیغ زنی افکارم را به هم می ریزد. گوش تیز می کنم. دوباره و چند باره تکرار می شود و بعد صدای مردی که خشونت از آن می بارد. صدا پشت پنجره است. سرک می کشم. کسی را نمی بینم . دوباره سرک می کشم. کسی نیست . فقط حجم زیادی از ناسزا است که زن و مردی نثار هم می کنند. صدا به گوشم آشنا می آید. و باز آشنا و آشناتر می شود. محمد و مرجان دعوای زناشویی را کشانده اند به راه پله و ورودی آپارتمان. مرد اصرار دارد که زن را به خانه بکشاند اما زن از ترسش می گوید و از اینکه در خانه کتک خواهد خورد. می خواهد در کوچه بماند و همسایه ها صدایش را بشنوند و به هرای بیایند. حسی از خجالت سرتا پایم را می گیرد. صدای پسر نوجوان شان هم در این میان شنیده می شود که سعی دارد پدر و مادرش را آرام کند. اما مرد وقیحانه ترین ناسزاها را نثار زن می کند.
چای اول را می خورم . انگار که نخورده باشم. لیوان دوم را می ریزم. تکه ای شکلات تلخ توی دهانم می گذارم و به صداهای پشت پنجره گوش می کنم. آقا رضا همسایه طبقه ی اول که سن و سالی ازش گذشته آمده به وساطت . اما محمد بی خیال نمی شود و مدام مرجان را تهدید می کند. شکلات تلخ را به سق ام چسبانده ام و آرام میک می زنم. یک تلخی همراه با شیرینی مختصر روی زبانم است. لیوان چای را تا کنار لبم می آورم . هرم داغش به لبم می خورد و بی اختیار می گذارمش پایین . نمی خواهم زبانم بسوزد.
به جانی می گویم : « عجب اوضاعی شده ! هیچکس اعصاب نداره . همه شدن مثل خروس جنگی و به هم می پرن... »
می گوید : « تا به حال ندیده بودم تو آپارتمان از این خبرا باشه . »
می گویم : « سر دردت بهتر شد ؟ »
می گوید : « داشت بهتر می شد اما این ماجرا ... »
دوباره روباهی که صبح دیروز دیده بودم پیش چشمم ظاهر می شود. به دم بلند و زیبایش فکر می کنم. دم زیبایی که بسیاری از اوقات بلای جان این زبان بسته می شود. زن های هنرپیشه زیادی را به یاد می آورم که دم روباه به دور گردن خود داشته اند . دم لطیف و گرم روباهی پیچیده در گردنی بلند و بلورین . دُمی که بلای جان صاحب اش شده ...
قدیمیای اینجا اعتقاد دارن وقتی روباه سر راهت سبز بشه یعنی اتفاق خوبی قراره بیفته
جنس روزانهنویسیهای آّبلوموف خیلی خاصه و خیلی میچسبه. از روباه و دم قشنگش یکباره میره توی یک آپارتمان و غرق میشه در چایی و صدای دعوای همسایهها و بعد برمیگرده به روباه و نتیجهگیری انتهاش.
.
یاد خوابگاه افتادم. یک روباهی توی محوطه خوابگاه داشتیم که یک پایش لنگ بود. توی محوطه و فضای سبز خوابگاه چرخ میزد و گاه به گاه بچهها براش غذا میگذاشتن. فکر کنم مثل روباه شازده کوچولو اهلیش کرده بودیم. آخرین باری که روباه دیدم، همون روزهای خوابگاه بود.
سلام آبلوموف!
سال نو مبارک دوست عزیزم. امیدوارم که امسال بتونی به هدف هات برسی و اوقات خوبی رو پیش رو داشته باشی.
:)
نمی دونم چرا از تصور اون روباه به یاد دخترهایی افتادم که بخاطر زیبایی شون دچار مصیبت می شن! زیبایی شون بلای جون شون می شه... یا جوون هایی که آگاهی شون باعث اسارت و شکنجه شون شده... یا اونهایی که آزادیخواهی شون بلای جون شون شده... چقدر شباهت هست این بین... راستی خیلی عجیبه که توی شهری که پر از سگ های ولگرده، یک روباه می تونه جون سالم به در ببره!